Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsWat bepaalt de waarde van een schilderij?

Het prijskaartje van een schilderij bepalen is niet makkelijk. Er zijn namelijk een aantal aspecten belangrijk waarbij soms het ene aspect overheerst en soms het andere.
Lees meer
Drie jaar cel voor stelen Monet
WARSCHAU - Een 41-jarige Pool heeft donderdag drie jaar cel gekregen, omdat hij een kunstwerk van Monet heeft gestolen.

De man bekende tijdens de zaak in 2000 het werk Plage De Pourville te hebben weggenomen uit een museum in Poznan.

De man had het
Lees meer
Twijfel over dood Vincent van Gogh
De nieuwe theorie dat Vincent van Gogh geen zelfmoord heeft gepleegd, is niet voldoende onderbouwd!

Lees meer
Pop art-kunstenaar Laing dood
De Britse pop art-kunstenaar Gerald Laing is vandaag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij had kanker.Lees meer
koninklijke familie Qatar legt recordprijs neer voor een Cézanne
Het doek De kaartspelers van postimpressionist Paul Cézanne is door de koninklijke familie van oliestaat Qatar gekocht voor 248 miljoen dollar. Hiermee is een nieuw prijs record gevestigd.

Lees meer
Wetenschappers ontfutselen geheimen aan schilderijen Jeroen Bosch
BERLIJN - Drie dagen lang zijn ze er mee bezig geweest. Een team van wetenschappers heeft het schilderij 'Johannes op Patmos' van onder tot boven doorgelicht. Met alle middelen die er zijn, hebben ze geprobeerd al de eeuwenoude geheimen aan het paneel te
Lees meer
Rembrandt ontdekt bij Britse graaf
LONDEN (ANP) - Een schilderij van een reumatische oude man, dat 50 jaar op een onbeduidende plaats in de privébibliotheek van de Britse graaf van Bedford hing, is door experts aangemerkt als een echte Rembrandt. Het schilderij, ook wel De Oude Rabbi genoe
Lees meer
Chinese schilderkunst naar Noord-brabants Museum in Den Bosch
DEN BOSCH - Er komt Chinese schilder kunst naar het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Het gaat om gouden en jaden voorwerpen. Dat werd donderdag bekend in de Chinese provincie Jiangsu, waar een Brabantse bestuurlijke en een handelsdelegatie op kosten van
Lees meer
Door de crisis gaat schilderkunst in rook op
Italiaanse musea voor moderne en hedendaagse kunst hebben het zwaar. Ze zijn altijd toch al een beetje een ondergeschoven kindje geweest in een land waar ontelbaar veel “oude” kunst is. Maar in deze tijden van crisis lijken ze de concurrentieslag met Mich
Lees meer
Schilderij Lichtenstein geveild
NEW YORK - Het bekendste schilderij van Pop-Art icoon Roy Lichtenstein is woensdag verkocht voor een bedrag van 44,8 miljoen dollar (ruim 33 miljoen euro). Het schilderij 'Girl Sleeping' (1923-1997) ging onder de hamer bij een veiling van hedendaagse kun
Lees meer
Op verzoek werkt MOTI, Museum of the Image, een aantal toekomstscenario's uit.
Daarin zal worden onderzocht voor de gemeente Breda hoe het museum een volwaardig programma kan blijven aanbieden nu duidelijk is dat MOTI geen Rijkssubsidie van een half miljoen euro krijgt.

Op basis van deze scenario's bekijkt Breda welke subsidieaf
Lees meer
Kunstschilder Rubens geboren in Antwerpen
De Vlaamse kunstschilder Pieter Paul Rubens is op 28 augustus 1576 in Antwerpen geboren en niet een jaar later op 28 juni in het Duitse Siegen. Dat is een van de bewezen stellingen in het net verschenen Nationaal Biografisch Woordenboek, waarover de Vlaam
Lees meer
Overnachting bij kunstenaar in Rotterdam
Als bezoeker van de Rotterdamse kunstbeurs kun je, tijdens 'Art Rotterdam Week' van 5 t/m 10 februari 2013, een nacht in het huis of atelier van een Rotterdamse kunstenaar boeken.
Lees meer
Kostbare monstrans gestolen
Bij een inbraak op het Museum Catharijneconvent in Utrecht is dinsdagmiddag een monstrans met een verzekerde waarde van 200.000 euro gestolen.
Lees meer
Google eert kunstschilder Rembrandt op zijn verjaardag a.s. maandag
Het Amerikaanse Google viert maandag de verjaardag van schilder Rembrandt van Rijn.

Lees meer
zeker drie gestolen kunst schilderijen Kunsthal verbrand
Van ten minste drie van de zeven schilderijen die vorig najaar zijn gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam, is nu definitief vastgesteld dat ze zijn verbrand.


Lees meer
Nieuwe Van Gogh (Zonsondergang bij Montmajour) al te koop bij beroemde schilders.nl

Van Gogh-liefhebbers die niet kunnen wachten om het pas ontdekte schilderij Zonsondergang bij Montmajour te bewonderen, kunnen vanaf vandaag terecht bij beroemdeschilders.nl Daar is een handgeschilderde kopiet van het werk, zo liet een woordvoerder dond
Lees meer
Schilderij van Picasso brengt 33,3 milj op.
Een schilderij van de Spaanse schilder Pablo Picasso uit 1933 heeft op een veiling in Londen omgerekend 33,3 miljoen euro opgebracht. Veilinghuis Sotheby’s liet voorafgaand aan de veiling weten dat het hoopte op een opbrengst boven 40 miljoen euro.

Lees meer
Hollandse winters op schilderijen
Bevroren vaarten, slootjes en plassen, winterse wolkenluchten, ijszeilen, arrensleden en jong en oud op de schaats, beelden die tegenwoordig alleen nog in musea te vinden zijn.
Lees meer
Schilderijen gemaakt uit armoede
Sargasso hackt armoede. schilderKunst heeft een bijzondere relatie met armoede. Op de eerste plaats zijn daar het hardnekkige clichés van de kunstenaar die in armoede leeft en dat armoede tot mooie kunst kan leiden. Ten tweede is armoede een onderwerp dat
Lees meer
Dertig schilderijen in Frankrijk gestolen
Draguignan, 2 jan. Circa dertig schilderijen, waaronder werken van Picasso, zijn gestolen uit een villa in La Cadière d'Azur in het zuidoosten van Frankrijk. Dat heeft de politie vandaag laten weten.
Lees meer
Staat moet weer kunst teruggeven
De Nederlandse Staat geeft twaalf schilderijen uit de collectie van het Rijk aan de Amerikaanse kleinkinderen van de Duits-Joodse ondernemer Hans Ludwig Larsen (1892-1937). Dat meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Lees meer
Schilderij Obama's blijkt plagiaat
Wat aan de muur hangt in het Witte Huis, is ook politiek. Gisteren liet de woordvoerder van first lady Michelle Obama weten dat het schilderij Watusi van de zwarte expressionistische schilder Alma Thomas (1891-1978) bij nader inzien niet wordt opgehangen.
Lees meer
Weer een werk van Munch gestolen
OSLO - Vijf jaar na de diefstal van zijn wereldberoemde schilderijen De Schreeuw en Madonna is er opnieuw een werk van de Noorse kunstenaar Edvard Munch gestolen.
Lees meer
Gehavend Scheringa Museum opent deuren gratis
Het Scheringa Museum voor Realisme heeft woensdagochtend de deuren weer geopend, al is de helft van de toonzalen in het voormalige schoolgebouw leeg.
Lees meer
Cézanne 'vader van de moderne kunst'
In het Gemeentemuseum in Den Haag is vanaf zaterdag de tentoonstelling Cézanne - Picasso - Mondriaan te zien.
Lees meer
0.005 sec