Over de kunstschilderijen - Kunst voor in huis | Kunst voor in huis

Over de kunstschilderijen

Verscheidenheid, diepte en kleur
Factoren als verscheidenheid, diepte en kleur kunnen een schilderij maken of breken. Omdat onze beeldend kunstenaars uitsluitend olieverf gebruiken, worden de schilderijen levendiger, rijker en beschikken ze over meerdere lagen, wat meer diepte oplevert. Omdat olieverf een langere droogtijd nodig heeft, heeft de kunstenaar de mogelijkheid de kleuren te mengen om het werk levendiger te maken. Tevens kan het schilderij tussentijds worden aangepast of herzien.

Tijd
De langere droogtijd geeft de kunstenaar ook de ruimte om te experimenteren met kleuren en structuren. Door diverse technieken te gebruiken krijgt elk schilderij een karakteristieke en persoonlijke twist van de kunstenaar. 

Consistentie
Een voordeel van olieverf is dat de kleur niet verandert tijdens het drogen. De kunstenaar heeft hiermee een beter zicht op het eindresultaat.

Een uitgebreide selectie van afwerkingen
Olieverf is enorm divers en biedt de mogelijkheid om het schilderij te voorzien van verschillende afwerkingen zoals: transparant, glans, mat en alles daar tussenin. 

De verscheidenheid van olieverf
Olieverf kan op verschillende manieren aangebracht worden. Doordat de structuur van de verf dikker is dan andere verfsoorten, kan met olieverf veelzijdiger worden geschilderd. De kunstenaar kan dikke, grove lagen aanbrengen of juist heel dun en precies te werk gaan; precies wat nodig is voor het schilderij.