Pop Art Olieverf Schilderijen - Kopen | Kunst voor in huis
 

Pop-art schilderijen

Pop art schilderijen te koop als kunstwerk

Pop Art schilderijen zijn afgeleid van de Pop art schilderkunst en is een afkorting van ‘popular art’. Pop-art is een kunststroming die voorkomt uit een bepaalde tijdgeest van vrijheid, seksuele revolutie en vrouwenemancipatie. De pop-art schilderkunstenaars van Popart schilderijen, willen deze schilderkunst naar het publiek toe brengen.

Veel van onze pop-art kunst werken zijn vooral decoratieve kunstwerken waar diverse alledaagse gebruiksvoorwerpen voor worden gebruikt. Onze ruime collectie wordt geschilderd met alle mogelijke reproduceerbare objecten of serieproducten, zoals bijvoorbeeld de olieverf schilderijen van Andy Warhol schilderijen met de Campbell Soup Cans of roy lichtenstein schilderijenpop.

Achtergrond en defintie van pop art schilderijen

Pop Art werd het beroemdst in de Verenigde Staten, maar heeft zijn wortels in het Verenigd Koninkrijk in de jaren vijftig. Na de Tweede Wereldoorlog beleefde het Verenigd Koninkrijk een ongebruikelijke periode van economische welvaart, waarbij steeds meer mensen een aanzienlijk bedrag aan besteedbaar inkomen hadden. Dit in combinatie met de enorme infrastructuur van fabrieken en massamedia die tijdens de oorlog werd gegenereerd, zorgde voor een explosie van consumptiegoederen en reclame om deze te promoten. De huizen van mensen werden bijna heiligdommen voor naoorlogse productiviteit en de sociale status werd nog meer verbonden met de dingen die je bezit en tentoonstelde zodat anderen ze konden zien zoals pop art schilder kunst.

Later, in de jaren zestig, bereikte deze nieuwe obsessie met materiële goederen en reclame zijn hoogtepunt in de Verenigde Staten toen het de populaire cultuur begon te verheerlijken en bekritiseerde. Advertenties, stripverhalen, supermarktlabels, zelfs de beroemdheden van tv en film vormen het onderwerp van Pop Art. De geestige en ironische verkenning van deze delen van de visuele cultuur heeft bijgedragen aan het succes en de levensduur van de beweging met zijn iconische stijl en werk, die een herkenbaar onderdeel van ons dagelijks leven blijven. Simpel gezegd: Pop Art is kunst over het dagelijks leven in deze nieuwe door consumenten aangedreven wereld.

De thema's van pop-art 

In de uitgebreide collectie van Kunst voor in Huis, ziet u diverse thema's van stripverhalen, reclame, televisie en andere media terugkomen. Er is een ruime keuze van favoriete artiesten, beroemde stripfiguren, oude legendes, de stad New York, Marilyn Monroe pop art of bijzondere objecten. Onze kunst zien wij vaak terug in het interieur van hippe restaurants, hotels en cafe's. Kijk snel of uw favoriete pop-art schilderij er tussen zit!

Pop art schilderijen maken de tongen los. Alleen al door ons ruime aanbod te bekijken ga jij een mening vormen over de kwaliteit van onze schilderijen. Dat is wat deze schilderijen met jou doen. Ga dan maar eens na wat ze met iemand doen die bij jou op kantoor of in je woning komt. Wij hebben ons pop art zwart wit assortiment nog een extra demensie gegeven om deze ook in pop art zwart wit te kunnen leveren. Je ziet namelijk niet alleen de alledaagse schilderijen maar ook bvan roy lichtenstein schilderijen, andy warhol kunst. Wat te denken van onze pop art schilderij van koeien of scarface. Prachtige doeken met een speciale sfeer en in ieder gewenst formaat te bestellen. 

Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar schilderkunst maar weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin Lontho kan u diverse kunstwerken op locatie laten zien. Het aftasten van uw smaak in combinatie met stijl, kleur en formaat kan voor u een uitkomst zijn. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl popart schilderij, moderne kunst schilderijen of abstract schilderij.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak in onze galerie kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@kunstvoorinhuis.nl

BEKIJK HIER ALLE SCHILDERIJEN

Meer over pop art